ABForum.be  
Ga terug   ABForum.be > Helpdesk : Vragen en Problemen > Hardware Helpdesk
Forum Handleidingen Chat Downloads LinX Radio

Hardware Helpdesk Vragen of problemen met je hardware ? Hier lossen we ze op


Onderwerp gesloten
 
Onderwerptools Weergave
  #1  
Oud 06/03/06, 20:52
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Blauw scherm, geheugendump

Hoi,

Ik heb deze vraag een paar maanden geleden al eens in pandora.help gesteld. Iemand zei mij toen dat ik het geheugen er moest uitnemen en met een gom moest overgaan.
Dat blauwe scherm krijg ik dus regelmatig, als ik dan met een gom over de aansluiting ga, is het probleem voor paar weken opgelost.
Daarjuist weer twee keer een blauw scherm. Nu heb ik de twee latjes in een andere gleuf gestoken in de hoop.....

Is dit een fout in het geheugen (256 MB PC2100 DDR SDRAM
256 MB PC2100 DDR SDRAM), volgens aida gaan ze beiden nog.
Wat ik wel heb ondervonden is als ik het geheugen teveel belast, dat ik het blauwe scherm krijg. De foutmelding doorgeven heeft weinig nut, omdat de codes telkens anders zijn.

Onderaan is er sprake van een geheugendump.


Wie weet raad, begint mij strot uit te hangen, heb al goesting om alles buiten te gooien.

*Verplaatst naar Hardware-helpdesk : vragen om hulp in de helpdesk graag
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1

Laatst gewijzigd door fn9mm; 06/03/06 om 21:30
  #2  
Oud 10/03/06, 09:52
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Is er nu niemand die mij kan helpen?

Ik ga binnenkort mijne avatar nadoen.
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
  #3  
Oud 10/03/06, 10:46
lvrlvr's avatar
lvrlvr Offline Man
ABF Senior
Belgie
 
Geregistreerd: 15/01/06
Berichten: 316
Provider: Telenet Expressnet
Favoriete Newsreader: SABnzbd
Specialiteit: Scheikunde ;-)
Als je met een gom over je geheugen moet gaan, lijkt dat toch niet echt een goed teken. Alhoewel het ook gewoon een slecht contact zou kunnen zijn...
Heb je memtest al eens gebruikt om je geheugen te testen (http://www.memtest86.com/)?
Als er daar geen errors optreden is je geheugen meestal ok en kan je naar andere oorzaken op zoek (moederbord, hard disk).
Is je geheugen overclockt? Dat kan ook blauwe schermen veroorzaken.

Het is altijd makkelijk om dergelijke onderdelen in een andere (perfect werkende) computer te testen. Ik heb zo onlangs een oude PC op willekeurige tijdstippen crashte, bleek uiteindelijk een mankement aan de partities op de harde schijf te zijn (en was enkel op te lossen met acronis)...
  #4  
Oud 10/03/06, 12:45
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Oorspronkelijk geplaatst door lvrlvr
Als je met een gom over je geheugen moet gaan, lijkt dat toch niet echt een goed teken. Alhoewel het ook gewoon een slecht contact zou kunnen zijn...
Heb je memtest al eens gebruikt om je geheugen te testen (http://www.memtest86.com/)?

Ik krijg die bootable diskette niet opgstart, twee keer gedownload, twee keer op diskette gezet, maar als ik reboot krijg ik de melding dat het een invalid diskette is, alhoewel ze wel werkt in windows.

Ik heb wel een vermoeden, ik heb de latjes in een andere poort gestoken (of hoe wordt dat genoemd) en tot nu toe heb ik nog geen probleem gehad, dus je eerste gedacht zou wel eens juist kunnen zijn.

Vervolg binnen paar dagen. Indien er een uitleg is waarom die diskette niet gaat, wil ik natuurlijk wel de oplossing.
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
  #5  
Oud 10/03/06, 13:41
lvrlvr's avatar
lvrlvr Offline Man
ABF Senior
Belgie
 
Geregistreerd: 15/01/06
Berichten: 316
Provider: Telenet Expressnet
Favoriete Newsreader: SABnzbd
Specialiteit: Scheikunde ;-)
Oorspronkelijk geplaatst door Krisje
Vervolg binnen paar dagen. Indien er een uitleg is waarom die diskette niet gaat, wil ik natuurlijk wel de oplossing.

Al een andere diskette geprobeerd?
Ik gebruik meestal de ISO en brandt die op een CDRW... Werkt perfect.
  #6  
Oud 10/03/06, 13:44
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Oorspronkelijk geplaatst door lvrlvr
Al een andere diskette geprobeerd?
Ik gebruik meestal de ISO en brandt die op een CDRW... Werkt perfect.

Ander diskette heb ik ook al geprobeerd, zal één van dees proberen met een CDRW.
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
  #7  
Oud 10/03/06, 18:29
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
ik dacht dat ik er vanaf was. Vergeet je, juist een blauw scherm gehad. Ik zal me toch nog eens met die memtest moeten bezighouden.
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
  #8  
Oud 10/03/06, 19:20
slurm Offline Man
ABF Junior
 
Geregistreerd: 21/12/05
Berichten: 46
Oorspronkelijk geplaatst door Krisje
Hoi,
De foutmelding doorgeven heeft weinig nut, omdat de codes telkens anders zijn.
*Verplaatst naar Hardware-helpdesk : vragen om hulp in de helpdesk graag

probeer toch eens zo'n code te noteren. dan zoek je deze op in de knowledge base in microsoft. daar kun je misschien antwoorden vinden.
  #9  
Oud 10/03/06, 19:27
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Oorspronkelijk geplaatst door slurm
probeer toch eens zo'n code te noteren. dan zoek je deze op in de knowledge base in microsoft. daar kun je misschien antwoorden vinden.

Dat heb ik een tijdje geleden in pandora.help gedaan en de conclusie was dat mijn HD aan het crashen was. Mijn HD gaat nog altijd, maar ik zal het de volgende keer zeker doorgeven. Ben ondertussen ook in de winkel geweest en er zouden twee mogelijkheden zijn, er mankeert iets het geheugen of één van mijn HD waar iets aan hapert. Ik heb twee schijven ééntje van 5 jaar en ééntje van 7 a 8 jaar. Dat zou de oorzaak ook kunnen zijn. Ga deze nacht eerst de memtest proberen. Ik laat nog wel iets weten.
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
  #10  
Oud 10/03/06, 23:55
polderman's avatar
polderman Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 16/02/06
Berichten: 1,187
Provider: teledinges
Favoriete Newsreader: xnews ; newsleecher, Hella&Lottanzb
Favoriete Newsserver: giganews
Specialiteit: beetje hardware, beetje linux
Soms nieuwe drivers geïnstalleerd?
  #11  
Oud 12/03/06, 12:36
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Memtest gedaan, geen foutmeldingen. Na deze test terug opgestart, het ene blauwe scherm na het andere. Computer half uiteen gehaald, idee kabel vervangen, was blijkbaar geen 100% meer, terug opgestart, terug blauw scherm. Geheugen eruit gehaald, met gom overgegaan en eindelijk terug opgestart.
Deze foutmelding kreeg ik.

kernel_data_inpage_error

tech. informatie.

Stop : 0x0000007a (0xE172D3EC, 0xC000000E, 0xBF8EBE8D,0x121F5860)
win32K.sys - address BF8EBE8D
base at BF800000
Datestamp 43446a58

Weet iemand raad?
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
  #12  
Oud 12/03/06, 15:05
SnoW's avatar
SnoW Offline Man
ABF Senior
Belgie
 
Geregistreerd: 16/12/05
Berichten: 259
Provider: Telenet turbo
Favoriete Newsreader: newsleecher
Specialiteit: algemeen
Ik heb wat gegoogled voor je en ik vind deze mogelijkheden:
•Hardware failure (memory, processor, or motherboard).
•Anti-virus software that is running on your computer.
•Drivers installed by third-party software.

Stop 0x0000007A or KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR (TechNet article)
The Stop 0x7A message indicates that a page of kernel data was not found in the paging (virtual memory) file and could not be read into memory. This might be due to incompatible disk or controller drivers, firmware, or hardware.

op de volgende staan er een paar standaard oplossingen voor blue screens, waaronder ook je gom, maar de tweede oplossing, 'If you suspect a damaged page file(virtual ram). Here`s how to delete, and create a new page file', zou je wel eens kunnen proberen, met windows weet je nooit en het staat tenslotte in die foutmelding...
http://www.techspot.com/vb/topic35103.html

Je bent niet de enigste met dit probleem, een duidelijke oplossing ben ik met google niet tegengekomen, bij iemand hielp het met wat meer koeling, bij een ander het verlagen van de ram snelheid...

Ik zou zeggen veel succes
De volgende leden hebben SnoW bedankt voor dit bericht :
Krisje (12/03/06)
  #13  
Oud 12/03/06, 22:00
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Oorspronkelijk geplaatst door SnoW
Ik heb wat gegoogled voor je en ik vind deze mogelijkheden:
•Hardware failure (memory, processor, or motherboard).
•Anti-virus software that is running on your computer.
•Drivers installed by third-party software.

op de volgende staan er een paar standaard oplossingen voor blue screens, waaronder ook je gom, maar de tweede oplossing, 'If you suspect a damaged page file(virtual ram). Here`s how to delete, and create a new page file', zou je wel eens kunnen proberen, met windows weet je nooit en het staat tenslotte in die foutmelding...
http://www.techspot.com/vb/topic35103.html

Je bent niet de enigste met dit probleem, een duidelijke oplossing ben ik met google niet tegengekomen, bij iemand hielp het met wat meer koeling, bij een ander het verlagen van de ram snelheid...

Ik zou zeggen veel succes


Bedankt SnoW.
Heb al de memtest gedaan, HD test, geen problemen. Ik ben nu het bovenstaande geval aan het proberen, deze nacht nog een defrag, morgen de resultaten.
De koeling kan het volgens mij ook niet zijn, de case staat al maanden open.
Dat er geen duidelijke oplossing is, was mij al duidelijk, daarom dat ik het geweldig vind dat je ook opzoek bent gegaan voor mij. Een andere mening en zoektocht kan toch wel belangrijk zijn.
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
  #14  
Oud 13/03/06, 10:11
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Ik heb de handleiding die SnoW voorstelde volledig gevolgd. Nu is het afwachten.
Als ik die drie punten hieronder bekijk, zou het ook mijn anti virus of drivers kunnen zijn. Veranderen van virusscanner is geen probleem, maar ik kan toch alle driver niet gaan veranderen?


•Hardware failure (memory, processor, or motherboard).
•Anti-virus software that is running on your computer.
•Drivers installed by third-party software.
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
  #15  
Oud 14/03/06, 01:08
lvrlvr's avatar
lvrlvr Offline Man
ABF Senior
Belgie
 
Geregistreerd: 15/01/06
Berichten: 316
Provider: Telenet Expressnet
Favoriete Newsreader: SABnzbd
Specialiteit: Scheikunde ;-)
Tja, die blauwe schermen kunnen door zowat vanalles veroorzaakt worden.
Als het aan een driver ligt of aan software is er meestal één eenvoudige (en bijna altijd de snelste) oplossing en dat is je partitie formatteren en windows opnieuw installeren.
Als je dan bij je 'vers' geïnstalleerde windows opnieuw die blauwe schermen krijgt, is de kans erg groot dat er ergens een probleem met de hardware is.
In mijn ervaring is het dan meestal de harde schijf of het geheugen dat die rare toestanden veroorzaakt...

Als je de hardware niet in een andere PC kan testen, wordt er meestal aangeraden om de computer met zo weinig mogelijk hardware op te starten (i.e. mobo, cpu, graf kaart, 1 hd en 1 latje ram). Crasht hij dan al, zul je die dingen één voor één moeten testen of vervangen. Crasht hij niet, al de rest één voor één aansluiten en kijken wanneer je PC raar begint te doen...

Gr,
Lieven
  #16  
Oud 14/03/06, 10:11
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Ik ben voor de zoveelste keer gaan googlen, maar daar is niet aan uit te kunnen, er zijn zoveel mogelijkheden. Sinds ik de uitleg van SnoW heb gevolgd (gisteren) heb ik geen blauw scherm meer gehad (hout vasthouden). Ik heb al een paar jaar problemen met opstarten, eerst dacht ik dat het aan de modem lag, dan het geheugen, maar als ik goed luister start soms één harde schijf niet mee op (7 a 8 jaar oud). Ga nog paar dagen wachten, als ik nog blauwe schermen krijg ga ik die oude HD eruit zwieren en een andere steken. Wat wel vreemd is dat dit probleem al enkele jaren bezig is en mijn HD nog steeds gaat, je zou toch denken dat deze na een tijd gaat crashen.

Dat dit probleem met het blauwe scherm te maken heeft, zou ik niet weten. Als ik op korte tijd twee van die foutmeldingen krijg, haal ik het geheugen eruit, ga er met een gom over en dan is het probleem verdwenen voor paar dagen.

Volgens mij is die hele pc een probleem, deze pc is 5 jaar oud, alles is al vernieuwd (behalve voeding en geheugen), zelfs het diskette station. Denk dat ik eens moet gaan nadenken voor een nieuwe te gaan kopen.
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
  #17  
Oud 14/03/06, 21:23
fn9mm's avatar
fn9mm Offline Man
ABF Admin
Belgie
 
Geregistreerd: 17/10/05
Berichten: 6,012
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABnzbd
Favoriete Newsserver: PFcorner
Specialiteit: Usenet
al een paar jaar? en jij kan daarmee leven, OMG
van mij zou die al op het stort liggen,...
als ik al je problemen zie zou ik je idd zeggen, koop een nieuwe, en bij een andere dealer dan die waar je deze nu van hebt in elk geval,...
  #18  
Oud 14/03/06, 21:50
wewe's avatar
wewe Offline Man
ABF Professional
Belgie
 
Geregistreerd: 01/12/05
Berichten: 715
Provider: Telenet Fibernet60
Favoriete Newsreader: BNR2
Favoriete Newsserver: Eweka
Specialiteit: PC herstelling - Windows register
Ik geef je 100% gelijk fn.
5 jaar is een hoogbejaarde leeftijd voor een pc.
  #19  
Oud 14/03/06, 21:59
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Oorspronkelijk geplaatst door fn9mm
koop een nieuwe, en bij een andere dealer dan die waar je deze nu van hebt in elk geval,...

Dat was geen dealer, dat was iemand die ik niet rechtstreeks kende, maar die wilde voor mij goedkoop een pc in elkaar knutselen. Het was idd heel goedkoop, ik heb de pc nooit betaald, dus ik mag niet klagen hé
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
  #20  
Oud 14/03/06, 22:04
Krisje's avatar
Krisje Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/12/05
Berichten: 1,300
Provider: Telenet - Shake
Favoriete Newsreader: Grabit
Favoriete Newsserver: Free, indien mogelijk
Specialiteit: Vanalles een beetje
Oorspronkelijk geplaatst door wewe
5 jaar is een hoogbejaarde leeftijd voor een pc.

Dat is waar, maar ik heb ondertussen wel een nieuw (vorig jaar) moederbord gestoken (AMD 2400+), kwa snelheid en geheugen is voor mij nog steeds voldoende, dan denk ik ook, waarom nu al een nieuwe pc inéénsteken? In dit geval is het misschien het beste.
__________________
Groetjes Krisje
De aarde is rond en wat het einde van de wereld lijkt, is misschien wel het begin.

Kijk hier ook eens : http://shop.kapaza.be/krisje1
Onderwerp gesloten

Favorieten/bladwijzers

Onderwerptools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe onderwerpen starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke onderwerpen
Onderwerp Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Eizo Monitortester 1.2.0.0 : test uw scherm en pas de instellingen aan fn9mm Software Algemeen 0 19/03/06 12:57
Nieuwe taakbalk op scherm ... Objectdock AbbYone Archief 2 20/12/05 14:55


Page Ranking Tool
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc. and
Page generated in 0.15 seconds (100.00% PHP - 0% MySQL) with 11 queries