ABForum.be  
Ga terug   ABForum.be > Helpdesk : Vragen en Problemen > Hardware Helpdesk
Forum Handleidingen Chat Downloads LinX Radio

Hardware Helpdesk Vragen of problemen met je hardware ? Hier lossen we ze op


Reageren
 
Onderwerptools Weergave
  #1  
Oud 12/03/07, 09:49
gotcha123's avatar
gotcha123 Offline Man
ABF Junior
Belgie
 
Geregistreerd: 13/08/06
Berichten: 25
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: GrabIt
Specialiteit: Videobewerking
films van telenet digicorder op pc zetten

Hallo iedereen,

ik heb het volgende probleempje...
Wij hebben net een telenet digicorder gekocht en die werkt goed. Nu heb ik al een aantal films opgenomen met die digicorder. Nu zou ik die graag op mijn computer zetten.
Mijn laptop heeft geen S-video ingang of uitgang (ongelofelijk maar waar). Mijn desktop heeft dat wel, het enige probleem is dat die desktop in mijn bureau staat (ongeveer 20m verwijderd van de digicorder).

Hoe kan ik het nu het beste verbinding maken om die films op pc te kunnen zetten? en hoe moet ik die bestanden overzetten?
Ik zou graag mijn desktop laten staan waar hij nu staat.

Alvast bedankt voor de antwoorden!
Gotcha123
  #2  
Oud 12/03/07, 09:57
gotcha123's avatar
gotcha123 Offline Man
ABF Junior
Belgie
 
Geregistreerd: 13/08/06
Berichten: 25
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: GrabIt
Specialiteit: Videobewerking
kan ik bijvoorbeeld via het netwerk aan de digicorder?
  #3  
Oud 12/03/07, 15:25
attended Offline Man
ABF Vaste Bezoeker
Belgie
 
Geregistreerd: 20/02/06
Berichten: 172
Provider: Scarlet - No Limit
Favoriete Newsreader: NewsLeecher
Specialiteit: Algemeen
Is er dan iets veranderd bij die Telenet recorders?
'k Heb het al een tijdje niet meer gevolgd.

Dacht gelezen te hebben dat die digirecorders geen exportmogelijkheden hadden.
Dit als 'voorbereiding' om de filmen maar 1 keer te kunnen zien, of extra bij te betalen.
  #4  
Oud 12/03/07, 15:47
gotcha123's avatar
gotcha123 Offline Man
ABF Junior
Belgie
 
Geregistreerd: 13/08/06
Berichten: 25
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: GrabIt
Specialiteit: Videobewerking
ik dacht dat je sowieso wat je kon zien op je tv, je altijd op je pc kon zetten. Of ben ik daar verkeerd in?
  #5  
Oud 12/03/07, 16:59
attended Offline Man
ABF Vaste Bezoeker
Belgie
 
Geregistreerd: 20/02/06
Berichten: 172
Provider: Scarlet - No Limit
Favoriete Newsreader: NewsLeecher
Specialiteit: Algemeen
Ben daar nog niet zo zeker van.

- Op vb Sony DVDrecorder kun je niet altijd een andere recorder aansluiten -> poort zal dan niet werken.
- De nieuwe Blue Ray en HDDVD -> speciale "Holywood" kabel nodig tussen je videokaart en je scherm, of het werkt enkel aan verlaagde DVD-kwaliteit.

Soit, denk wel wat je voorstelt wel zal werken, maar een oplossing is het niet echt.
Je exporteert dan je bestand niet, maar je transformeert.
Je digitale bron word analoog doorsgestuurd naar je pc, die het dan terug moet omzetten.
-> kwaliteitsverlies.
  #6  
Oud 12/03/07, 20:16
polderman's avatar
polderman Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 16/02/06
Berichten: 1,187
Provider: teledinges
Favoriete Newsreader: xnews ; newsleecher, Hella&Lottanzb
Favoriete Newsserver: giganews
Specialiteit: beetje hardware, beetje linux
ja en een digicorder werkt met een scart poort en er zijn niet al te veel pc's die dat aan boord hebben. Ik heb een aldi medion staan die dat wel heeft maar heb met die pc en m'n digicorder nog niet geŽxperimenteerd...
  #7  
Oud 12/03/07, 21:01
gotcha123's avatar
gotcha123 Offline Man
ABF Junior
Belgie
 
Geregistreerd: 13/08/06
Berichten: 25
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: GrabIt
Specialiteit: Videobewerking
kan ik niet via scart naar S-video dan?
probleem is wel dat ik mijn desktop elke keer moet versleuren naar de woonkamer, waar mijn digicorder staat. is ook niet super handig...:-(
  #8  
Oud 19/09/08, 10:15
Justchill's avatar
Justchill Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/09/06
Berichten: 2,204
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABNZBD/Altbinz
Favoriete Newsserver: PFcorner
Specialiteit: Elektronica
Wie heeft er hier een digicorder?
Kan je deze aan de router hangen?
  #9  
Oud 19/09/08, 22:54
robeike's avatar
robeike Offline Man
ABF Professional
Belgie
 
Geregistreerd: 29/02/08
Berichten: 625
Provider: Telenet
Specialiteit: ANSI C99, C++, Java, VB.net
ik heb een digicorder, maar denk niet je deze aan de router kan hangen. hij krijgt zijn gegevens door via een utp maar ik denk niet dat dit ook zal doorgestuurd worden via de normale utp(internet). volgens mij worden de signalen gescheiden waar ze binnenkomen...

ik heb ooit hier eens op het forum een externeLink gevonden over dit onderwerp en daar waren ze er toch wel eens verder op ingegaan. (ik heb het niet verder gevolgt maar ik denk wel dat het mogelijk is.)
__________________
ze zeggen dat wij associaal zijn! hebben zij ooit gehoord van het woord "community".
  #10  
Oud 19/09/08, 23:24
Zilverhippie Offline Man
ABF Senior
Belgie
 
Geregistreerd: 29/12/05
Berichten: 366
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABnzbd+
Favoriete Newsserver: Astraweb, XLned
Oorspronkelijk geplaatst door gotcha123 Bekijk bericht
kan ik niet via scart naar S-video dan?
probleem is wel dat ik mijn desktop elke keer moet versleuren naar de woonkamer, waar mijn digicorder staat. is ook niet super handig...:-(

Jazeker, gewoon het beeld capteren is de enige mogelijkheid. Je hebt dus wel een adapter nodig. Zoiets als op http://www.exellent-it.be/CAH_Produc...P?ref=06009810

Succes!
__________________
Online afdrukcentrales voor digitale foto's vergeleken: www.digitale-foto.be
De volgende 2 leden hebben Zilverhippie bedankt voor dit bericht :
monotoontje (20/09/08), ZoTTeKen (20/09/08)
  #11  
Oud 27/09/08, 09:47
carter's avatar
carter Offline Man
ABF Junior+
Belgie
 
Geregistreerd: 16/09/07
Berichten: 70
Provider: EDPNet
Favoriete Newsreader: SABnzbd & Alt.Binz
Favoriete Newsserver: Hitnews.EU
Specialiteit: hardware
Aangezien digitaal niet lukt, zal het via analoog moeten, dus:
  • extra hardware aan je laptop; zo'n convertx (of dergelijke) lijkt mij wel een goede oplossing: digicorder aan de video-ingangen, usb naar je laptop.
Klaar voor 59 euro
  • een kabel van 20 meter naar je desktop (wel veel kwaliteitsverlies met zo'n afstand).
  #12  
Oud 17/10/08, 10:15
Bicky's avatar
Bicky Offline Man
ABF Professional
Belgie
 
Geregistreerd: 31/07/07
Berichten: 641
Provider: Scarlet
Favoriete Newsreader: Sabnzb+
Favoriete Newsserver: eweka.nl
Specialiteit: Networking + webdevolepment
Digicorder toegang via netwerk is niet mogelijk.
Harde schijf uithalen en in pc stoppen gaat ook niet. data is gecrypteerd opgeslaan.
Enige oplossing.
Digicorder aansluiten op Computer via svideo, scart of composit.
Film beginnen afspelen en tegelijk opnemen op de computer.
verlies van beeld is afhankelijk van gebruikte kabels en hardware.
afstand is natuurlijk te overbruggen via draadloze omzetter maar ideaal is het niet.
De volgende leden hebben Bicky bedankt voor dit bericht :
Bolie (11/01/09)
  #13  
Oud 17/10/08, 10:22
Justchill's avatar
Justchill Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/09/06
Berichten: 2,204
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABNZBD/Altbinz
Favoriete Newsserver: PFcorner
Specialiteit: Elektronica
Oorspronkelijk geplaatst door Bicky Bekijk bericht
Digicorder toegang via netwerk is niet mogelijk.
Harde schijf uithalen en in pc stoppen gaat ook niet. data is gecrypteerd opgeslaan.

Zou je kunnen de schijf vervangen door een stiller model? Die digicorder Hd maakt wel serieus wat lawaai omdat de harde schijf nooit stopt..
  #14  
Oud 17/10/08, 15:00
Bicky's avatar
Bicky Offline Man
ABF Professional
Belgie
 
Geregistreerd: 31/07/07
Berichten: 641
Provider: Scarlet
Favoriete Newsreader: Sabnzb+
Favoriete Newsserver: eweka.nl
Specialiteit: Networking + webdevolepment
Neen, dat is ook niet mogelijk. door de encryptie van de schijf kan je enkel de originele schijf gebruiken. je kan ze dus niet vergroten of verstillen.
Wat erg spijtig is natuurlijk
  #15  
Oud 17/10/08, 15:23
Justchill's avatar
Justchill Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/09/06
Berichten: 2,204
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABNZBD/Altbinz
Favoriete Newsserver: PFcorner
Specialiteit: Elektronica
Als je nu gewoon een image maakt met ghost of true image van de gegevens en die dan terugzet op een andere schijf, dan zou dat toch moeten gaan, denk je niet? Zou je de data kunnen zien met een PC? Data blijft toch data..
  #16  
Oud 17/10/08, 19:13
Bicky's avatar
Bicky Offline Man
ABF Professional
Belgie
 
Geregistreerd: 31/07/07
Berichten: 641
Provider: Scarlet
Favoriete Newsreader: Sabnzb+
Favoriete Newsserver: eweka.nl
Specialiteit: Networking + webdevolepment
hoor ik daar een experiment?
Ik denk niet dat het zo simpel is. Als de schijf zelf geŽncrypteerd is met een sleutel. dan kan je die niet lezen met je pc. Zelfde bij xbox 1. die kan je niet kopieren zonder de sleutel te gebruiken om de harde schijf te locken.

het kan natuurlijk dat ik het verkeerd voor heb.
  #17  
Oud 17/10/08, 20:22
Justchill's avatar
Justchill Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 03/09/06
Berichten: 2,204
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABNZBD/Altbinz
Favoriete Newsserver: PFcorner
Specialiteit: Elektronica
Oorspronkelijk geplaatst door Bicky Bekijk bericht
hoor ik daar een experiment?
Ik denk niet dat het zo simpel is. Als de schijf zelf geŽncrypteerd is met een sleutel. dan kan je die niet lezen met je pc. Zelfde bij xbox 1. die kan je niet kopieren zonder de sleutel te gebruiken om de harde schijf te locken.

het kan natuurlijk dat ik het verkeerd voor heb.

Ja daar ben ik zeker toe in staat; maar ik ga eerst eens kijken om 'm gewoon te silencen met hardware technieken vooraleer een andere te nemen. Zal wel ni voor direct zijn, eerst vista installeren vanaf USB stick en das ook ni van de poes :x
  #18  
Oud 26/10/08, 11:34
hopsa Offline Man
ABF Beginner
Belgie
 
Geregistreerd: 26/03/07
Berichten: 6
heeft iemand hier al een oplossing voor gevonden?
  #19  
Oud 10/01/09, 20:56
Deuske Offline Man
ABF Junior
Belgie
 
Geregistreerd: 23/04/08
Berichten: 17
dag iedereen,

kheb ook een digicorder en wil alle films op men pc zetten.
Mijn scherm ondersteund wel scart omdat dit tv/pc scherm is

kan ik op 1 of andere manier mijn digicorder rechtstreeks op mijn scherm aansluiten en dit op mij pc opnemen?

groeten en alvast bedankt,
Deuske.
  #20  
Oud 11/02/09, 18:30
anubis Offline Man
ABF Junior+
Belgie
 
Geregistreerd: 09/03/08
Berichten: 91
Provider: Dommel
Favoriete Newsreader: newsleecher
Favoriete Newsserver: XLned ,eweka , dommelnews , old dommelnews
Dit is het enige voordeel bij belgacom! je kan simpelweg je pc naast je stb hangen en een multicast adress joinen.
Reageren

Favorieten/bladwijzers

Onderwerptools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe onderwerpen starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke onderwerpen
Onderwerp Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Telenet lanceert eerste voordeelpakketten Krisje Filesharing/Internet Nieuws 0 25/08/06 23:35
Raid opstelling van hd's, voor en nadelen... Dj_delirium Hardware Helpdesk 24 26/05/06 18:59
Downloaden van digitale films goedgekeurd fn9mm Filesharing/Internet Nieuws 4 11/04/06 17:08
Telenet activeert opnamefunctie Digicorder Splinter Hardware Nieuws 0 03/04/06 14:04
Telenet en Pub ontkennen het doorspelen van klantengegevens aan IFPI fn9mm Archief 3 02/12/05 01:25


Page Ranking Tool
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc. and
Page generated in 0.14 seconds (100.00% PHP - 0% MySQL) with 11 queries