ABForum.be  
Ga terug   ABForum.be > Helpdesk : Vragen en Problemen > Hardware Helpdesk
Forum Handleidingen Chat Downloads LinX Radio

Hardware Helpdesk Vragen of problemen met je hardware ? Hier lossen we ze op


Reageren
 
Onderwerptools Weergave
  #1  
Oud 16/02/07, 10:49
botti's avatar
botti Offline Man
ABF Vaste Bezoeker
Belgie
 
Geregistreerd: 13/05/06
Berichten: 135
Provider: Teleslet
Favoriete Newsreader: Agent, XNews, Grabit
kan niet inloggen op D-Link router

Ik heb me D-Link router aangeschaft. Wanneer ik verbinding via mijn webbrowser wil maken vraagt hij me een paswoord, de browser dus niet de router. Ik heb bij mijn weten nooit een paswoord ingesteld en het probleem doet zich voor met zowel Firefox als Explorer. Ik heb ook geprobeerd via Filezilla en dat gaat ook niet.
Iemand enig idee?
  #2  
Oud 16/02/07, 11:45
usi's avatar
usi Offline Man
ABF Junior
Belgie
 
Geregistreerd: 14/05/06
Berichten: 38
Provider: telenet
Favoriete Newsreader: xnews
Specialiteit: geen:)
vul eens je dlink paswoord in
  #3  
Oud 16/02/07, 11:56
fn9mm's avatar
fn9mm Offline Man
ABF Admin
Belgie
 
Geregistreerd: 17/10/05
Berichten: 6,012
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABnzbd
Favoriete Newsserver: PFcorner
Specialiteit: Usenet
hardware reset en standaard admin paswoord nemen indien gevraagd (zie handleiding router)
  #4  
Oud 16/02/07, 12:12
botti's avatar
botti Offline Man
ABF Vaste Bezoeker
Belgie
 
Geregistreerd: 13/05/06
Berichten: 135
Provider: Teleslet
Favoriete Newsreader: Agent, XNews, Grabit
Oorspronkelijk geplaatst door usi
vul eens je dlink paswoord in

Ik heb nog geen paswoord ingegeven want ik geraak er niet
  #5  
Oud 16/02/07, 12:13
botti's avatar
botti Offline Man
ABF Vaste Bezoeker
Belgie
 
Geregistreerd: 13/05/06
Berichten: 135
Provider: Teleslet
Favoriete Newsreader: Agent, XNews, Grabit
Oorspronkelijk geplaatst door fn9mm
hardware reset en standaard admin paswoord nemen indien gevraagd (zie handleiding router)

Reset is gebeurd en verandert niks.
  #6  
Oud 16/02/07, 12:15
fn9mm's avatar
fn9mm Offline Man
ABF Admin
Belgie
 
Geregistreerd: 17/10/05
Berichten: 6,012
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABnzbd
Favoriete Newsserver: PFcorner
Specialiteit: Usenet

Wanneer ik verbinding via mijn webbrowser wil maken vraagt hij me een paswoord

met wat probeer je verbinding te maken,
- met internet
- met je router
????
verbinding maken met je webbrowser kan niet (mijn gedacht), een webbrowser start je op, je maakt er geen verbinding mee...
het is maar een detail, maar belangrijk omdat de oplossing van bovenstaande keuze afhangt,...
  #7  
Oud 16/02/07, 12:59
botti's avatar
botti Offline Man
ABF Vaste Bezoeker
Belgie
 
Geregistreerd: 13/05/06
Berichten: 135
Provider: Teleslet
Favoriete Newsreader: Agent, XNews, Grabit
Ik vul http://192.168.0.1 in in de adresbalk van Firefox. Dan krijg ik ;Authentication vereist; maar volgenshet boekje zou dat van de router moeten zijn maar dat is van de browser.
Gewoon op internet gaan is geen probleem. Ik zou de instellingen van de firewal van de router willen veranderen, maar ik geraak dus niet in mijn router.
Ik moet als usename admin ingeven en niks als paswoord. Dit lukt dus niet. En ik het geen paswoord ingegeven want omdat te doen moet je kunnen inloggen, volg je.
  #8  
Oud 16/02/07, 13:53
MavericK's avatar
MavericK Offline Man
ABF Senior
Belgie
 
Geregistreerd: 03/01/06
Berichten: 372
Provider: Scarlet One
Favoriete Newsreader: Xnews & Usenet Explorer
Specialiteit: Telecom & Usenet
Normaal gezien moet je steeds inloggen op de "Default Gateway" van je router.

Start -> Run -> 'cmd' typen -> 'ipconfig' typen -> IP adres bij 'Default Gateway' in de adresbalk van je browser invoeren.

Heb je deze router nieuw gekocht in een winkel of via eBay of consoorten ? Kan gebeuren dat die routers ISP-gebonden zijn (zoals de Thomson Speedtouch 706/716 van TELE2 of Belgacom). Daarin zit een aangepaste firmware, die je er enkel uitkrijgt door die dingen in kernel mode te zetten en daarna met een updated firmware te flashen...
__________________
MavericK
  #9  
Oud 16/02/07, 14:17
botti's avatar
botti Offline Man
ABF Vaste Bezoeker
Belgie
 
Geregistreerd: 13/05/06
Berichten: 135
Provider: Teleslet
Favoriete Newsreader: Agent, XNews, Grabit
Ik heb die nieuw gekocht.
Het is het ip adres van de Default Gateway
Het is bijna of die niet nieuw is en er iemand ooit een paswoord ingezet heeft.
  #10  
Oud 16/02/07, 16:09
Splinter's avatar
Splinter Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 29/12/05
Berichten: 1,978
Provider: EDPnet
Favoriete Newsreader: Sabnzbd
Favoriete Newsserver: Hitnews + EDPnet
Specialiteit: Usenet
en het lukt niet met 'niets invullen' ?
probeer eens het standaard paswoord: 1234
  #11  
Oud 16/02/07, 16:20
fn9mm's avatar
fn9mm Offline Man
ABF Admin
Belgie
 
Geregistreerd: 17/10/05
Berichten: 6,012
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABnzbd
Favoriete Newsserver: PFcorner
Specialiteit: Usenet

maar volgenshet boekje zou dat van de router moeten zijn maar dat is van de browser

dat IP adres is wel degelijk van je router hoor, door dat IP adres in te vullen probeer je verbinding te maken met je router en de instellingen te veranderen,...

zeg ons eens welke D-Link het is, dan kunnen we mssn het password achterhalen
let ook op Hoofdletter en zo
Probeer eens admin bij paswoord in te vullen en niets bij login, kan het ook zijn
...
creatief zijn,....
  #12  
Oud 16/02/07, 16:38
new2k4 Offline Man
ABF Senior
Belgie
 
Geregistreerd: 16/04/06
Berichten: 280
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: BNR2 - Sabnzb
Specialiteit: Geen specialist: een beetje hardware en usenet
Ik heb zelf geen Router van D-link, maar die werken meestal op dezelfde wijze.

Ik denk dat je gewoon moet doen wat Fn9mm je reeds zegde.

Zie tekst hieronder uit de manual van een D-link router, zal bij u wel hetzelfde zijn:

Start-up and Log in
Activate your web browser and type in the IP address of the DI-604 into
the
Location (for Netscape) or Address (for IE) field and press “Enter.” The
default IP address of the DI-604 is

192.168.0.1
For example:

After the connection is established, the logon screen will pop up.
To log in as an administrator, enter the username of “
admin” and the
password (there are no default password, leave it blank). Click the
OK

button. If the password is correct, the web-management interface will
appear.

Je moet dus als username gewoon admin invullen
en het vak password leeg laten.

Dat moet normaal gaan.

Je vult er best daarna je eigen gekozen paswoord in, om je instellingen te beschermen tegen eventuele ongewensten.
Verder moet je voor Telenet geen enkel paswoord invullen, niet in de router, niet in de internetbrowser.
  #13  
Oud 16/02/07, 20:18
botti's avatar
botti Offline Man
ABF Vaste Bezoeker
Belgie
 
Geregistreerd: 13/05/06
Berichten: 135
Provider: Teleslet
Favoriete Newsreader: Agent, XNews, Grabit

Ik heb een DI-604 en dit heb ik allemaal gedaan. Als het zo eenvoudig was had ik mijn vraag hier niet gesteld.
Bedankt in elk geval voor de hulp, maar ik ga nog een beetje verder moeten zoeken.
Bestaat er geen software die het eventuele ingegeven paswoord kan vinden?


Laatst gewijzigd door fn9mm; 17/02/07 om 10:35 Reden: onnodige quote verwijderd, was te groot
  #14  
Oud 16/02/07, 21:08
lvrlvr's avatar
lvrlvr Offline Man
ABF Senior
Belgie
 
Geregistreerd: 15/01/06
Berichten: 316
Provider: Telenet Expressnet
Favoriete Newsreader: SABnzbd
Specialiteit: Scheikunde ;-)
Bij een hardware reset (reset knop achteraan minstens 10 sec induwen) wordt je paswoord altijd gewist en kan je inloggen met het default settings (admin, geen paswoord).
Zou moeten werken of er is iets mysterieus aan de hand.
Dan kan je dit nog proberen:

Reset option 3 "Crash Reset"

This will remove the current firmware. Next time you try to login, a message will show up, asking your for a firmware file/image. These can be downloaded from ftp://ftp.dlink.co.uk

Power OFF the device. Press and hold the 'reset' button, while doing so, power on the device again and keep holding the 'reset' button for another 10 seconds. Then release the button and wait until device restarts.
http://www.dlink.be/?go=gNTyP9CgrdFOIC4AStFCF834mptYLONZT9vhLPG3yV3oUox/hKltbNlwaaBprHhsVHSqiTdK/40BDd7k36Y=

  #15  
Oud 16/02/07, 22:46
polderman's avatar
polderman Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 16/02/06
Berichten: 1,187
Provider: teledinges
Favoriete Newsreader: xnews ; newsleecher, Hella&Lottanzb
Favoriete Newsserver: giganews
Specialiteit: beetje hardware, beetje linux
standaard paswoorden gebruiken zoals inderdaad niks of admin of misschien zelfs root.
meeste kans is ofwel niets ofwel admin maar soms duurt het wel even alvorens de router reageert. Niet te vlug panikeren en o ja, routers zijn de rotste stukjes hardware in de computerwereld. Twee weken geleden nog met rode kaakjes terug huiswaarts mogen keren omdat dat kreng geen connectie met de provider wilde maken ondanks een dubbel gecheckte en correcte ingave van alle parameters. Zeer leuk
  #16  
Oud 17/02/07, 02:02
new2k4 Offline Man
ABF Senior
Belgie
 
Geregistreerd: 16/04/06
Berichten: 280
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: BNR2 - Sabnzb
Specialiteit: Geen specialist: een beetje hardware en usenet
Moet Polderman gelijk geven.
Een paar jaar geleden had ik een zogenaamd gekend merk nl US ROBOTICS.
De router werkte normaal en ik kon wel inloggen , maar als ik iets wilde wijzigen liep het programma steeds vast.
Ik heb die reset knop herhaaldelijk geprobeerd, maar het hielp niet.
Na een paar jaar heeft de router de geest gegeven.
Ik wil botti niet ontmoedigen, maar de mogelijkheid bestaat dus dat hij ook zoiets voor heeft.
Ik heb nu een zgz. goedkoop merk nl. SMC, dat wel werkt en alle instellingen kunnen gewijzigd worden.

Een programma om paswoorden van hardware op te sporen is er bij mijn weten niet of het zou moeten zijn dat zoiets bestaat in krakermiddens.
  #17  
Oud 17/02/07, 10:37
fn9mm's avatar
fn9mm Offline Man
ABF Admin
Belgie
 
Geregistreerd: 17/10/05
Berichten: 6,012
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABnzbd
Favoriete Newsserver: PFcorner
Specialiteit: Usenet
ik denk dat hij geen hardware reset gedaan heeft , maar een soft, zorg dat je zeker die reset knop lang genoeg indrukt
werkt het niet, terug naar de winkel !!
  #18  
Oud 17/02/07, 11:17
polderman's avatar
polderman Offline Man
ABF Addict
Belgie
 
Geregistreerd: 16/02/06
Berichten: 1,187
Provider: teledinges
Favoriete Newsreader: xnews ; newsleecher, Hella&Lottanzb
Favoriete Newsserver: giganews
Specialiteit: beetje hardware, beetje linux
Ook ik heb een aantal jaren geleden een us robotics ADSL/draadloos moeten installeren, wou absoluut niet werken dus terug mee naar huis. Naar de site gesurfd en ontdekt dat er nieuwe firmware was, die gedowned en erin gestoken en kijk, die router werkt nog steeds zonder onderbreking... Nu weet je waarom ik kaal ben
  #19  
Oud 17/02/07, 17:47
botti's avatar
botti Offline Man
ABF Vaste Bezoeker
Belgie
 
Geregistreerd: 13/05/06
Berichten: 135
Provider: Teleslet
Favoriete Newsreader: Agent, XNews, Grabit
De hardware reset heb ik al tig keren gedaan. Ik heb ook gelezen voor de firmware te updaten maar als dat ook niet gaat heb ik niks meer en dan ga ik ruzie krijgen met mijn dochter.
Ik ben toch zowiezo van zin een andere te halen. Ik heb het Turbo pack vaqn telenet en deze router is naar buiten toe wel 10/100 maar binnen is het maar 10M. Ik kan dus niet tenvolle genieten van den turbo.
Allemaal bedankt voor de aangeboden hulp
  #20  
Oud 17/02/07, 17:52
fn9mm's avatar
fn9mm Offline Man
ABF Admin
Belgie
 
Geregistreerd: 17/10/05
Berichten: 6,012
Provider: Telenet
Favoriete Newsreader: SABnzbd
Favoriete Newsserver: PFcorner
Specialiteit: Usenet
goeie raad : koop een linksys (wrt54g bv)
Reageren

Favorieten/bladwijzers

Onderwerptools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe onderwerpen starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke onderwerpen
Onderwerp Auteur Forum Reacties Laatste bericht
mappen delen met WinXP pro en Win98se Krisje Software Helpdesk 6 21/09/07 10:32
kan mijn map niet verwijderen bleken Software Helpdesk 4 17/12/06 13:36
Ik kan het Register niet meer openen AbbYone XP register Tweaks 12 22/07/06 14:08
Forumregels ABForum.be fn9mm ABForum.be Nieuws, Vragen en Problemen 0 12/11/05 15:59


Page Ranking Tool
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc. and
Page generated in 0.14 seconds (100.00% PHP - 0% MySQL) with 11 queries